Динаміка цін на ринках Сумщини станом на 21 жовтня 2025 року
Філією «Сумиагропромпродуктивність» здійснено аналіз цін на харчові продукти станом на 21 жовтня 2025 року на двох ринках Сумщини. Про це повідомляє директорка філії Наталія ШАТОХІНА.
Підвищення цін у порівнянні з 07.10.2025 відбулося на:
- томати тепличні/польові – 40,44%;
- буряк врожаю 2025 року – 31,59%;
- моркву врожаю 2025 року – 27,06%;
- картоплю врожаю 2025 року – 11,35%;
- цибулю ріпчасту – 10,04%;
- яйця курячі (птахофабрика) – 9,32%;
- капусту білокачанну врожаю 2025 року – 6,77%;
- ковбасу варену вищого сорту – 4,89%;
- ковбасу варену першого сорту – 4,08%;
- олію соняшникову – 3,93%;
- свинину – 3,77%;
- огірки тепличні/польові – 3,24%;
- цукор – 0,83%.
Як бачимо, найбільше подорожчали томати тепличні/польові та буряк врожаю 2025 року.
Щодо зниження цін, то за цей період подешевшали:
- м’ясо курей (птахофабрика) – 9,49%;
- сало – 4,67%;
- сир м’який жирністю 9% – 4,30%;
- риба жива – 3,08%;
- крупа гречана – 2,31%;
- яйця курячі II кат. – 2,07%;
- молоко 2,5% – 2,05%;
- сир твердий 50% – 1,44%;
- яблука – 0,98%.
Найбільше впала вартість м’яса курячого (птахофабрика).
Із загальної кількості середня вартість продуктів у порівнянні з 07 жовтня поточного року залишилася незмінною для таких продуктів харчування як хліб з борошна пшеничного в/ґ, хліб з борошна пшеничного I гат., хліб житньо-пшеничний, батон, борошно пшеничне в/ґ, макаронні вироби, рис, пшоно, крупа манна, крупа вівсяна, яловичина, яловичина без кістки, свинина без кістки, масло вершкове 72,5%, сметана жирністю 15% та сметана жирністю 20%.
Раніше ми повідомляли, що НДІ «Украгропромпродуктивність» на початок жовтня оприлюднив ціни на харчові продукти в Україні.