Динаміка цін на ринках Сумщини станом на 25 листопада 2025 року
Філією «Сумиагропромпродуктивність» здійснено аналіз цін на харчові продукти станом на 25 листопада 2025 року на двох ринках Сумщини. Про це повідомляє директорка філії Наталія ШАТОХІНА.
Підвищення цін у порівнянні з 11.11.2025 відбулося на:
- томати тепличні/польові – 31,74%;
- рибу живу – 28,41%;
- м’ясо курей (птахофабрика) – 14,67%;
- сало – 5,49%;
- картоплю врожаю 2025 року – 4,67%;
- крупу гречану – 4,17%;
- олію соняшникову – 3,39%;
- огірки тепличні/польові – 2,20%;
- борошно пшеничне в/ґ – 2,04%.
Як бачимо, найбільше подорожчали томати тепличні/польові та риба.
Щодо зниження цін, то за цей період вартість зменшилася на:
- сир м’який жирністю 9% – 106,02%;
- лимон – 52,54%;
- хурму – 45,21%;
- сметану жирністю 15% – 28,30%;
- яйця курячі II кат. – 23,31%;
- масло вершкове 72,5% – 19,90%;
- сир твердий 50% – 12,87%;
- капусту білокачанну врожаю 2025 року – 12,72%;
- яблука – 11,17%;
- молоко 2,5% – 8,72%;
- моркву врожаю 2025 року – 7,42%;
- буряк врожаю 2025 року – 4,68%;
- цибулю ріпчасту – 3,03%;
- цукор – 1,74%.
Найбільше ціни впали на сир м’який жирністю 9%, лимони та хурму.
Залишаються незмінними ціни таких продуктів харчування як хліб з борошна пшеничного в/ґ, хліб з борошна пшеничного I гат., хліб житньо-пшеничний, батон, макаронні вироби, рис, пшоно, крупа манна, крупа вівсяна, яловичина, яловичина без кістки, свинина, свинина без кістки, ковбаса варена першого сорту та ковбаса варена вищого сорту.
Раніше ми повідомляли, що Чернігівською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 25 листопада 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування на 2-х ринках міста Чернігова.