Динаміка цін на ринках Сумщини станом на початок жовтня 2025 року
Філією «Сумиагропромпродуктивність» здійснено аналіз цін на харчові продукти станом на 7 жовтня 2025 року на двох ринках Сумщини. Про це повідомляє директорка філії Наталія ШАТОХІНА.
Підвищення цін відбулося на:
- томати тепличні/польові – 43,16%;
- цибулю ріпчасту – 17,69%;
- сало – 15,38%;
- яйця курячі II кат. – 9,65%;
- яйця курячі (птахофабрика) – 8,65%;
- буряк врожаю 2025 року – 8,49%;
- картоплю врожаю 2025 року – 6,47%;
- моркву врожаю 2025 року – 5,21%;
- капусту білокачанну врожаю 2025 року – 4,72%;
- огірки тепличні/польові – 4,08%;
- свинину – 3,39%.
Як бачимо, найбільше подорожчали томати тепличні/польові.
Щодо зниження цін, то за цей період подешевшали яблука (-12,52%) та цукор (-1,52%).
Із загальної кількості середня вартість продуктів у порівнянні з 23 вересня поточного року залишилася незмінною для таких продуктів харчування як хліб з борошна пшеничного в/ґ, хліб з борошна пшеничного I гат., хліб житньо-пшеничний, батон, борошно пшеничне в/ґ, макаронні вироби, крупа гречана, рис, пшоно, крупа манна, крупа вівсяна, олія соняшникова, яловичина, яловичина без кістки, свинина без кістки, ковбаса варена першого сорту, ковбаса варена вищого сорту, м’ясо курей (птахофабрика), молоко 2,5%, масло вершкове 72,5%, сир «російський» 50%, сир м’який жирністю 9%, сметана жирністю 15%, сметана жирністю 20% та риба жива.
Раніше ми повідомляли, що НДІ «Украгропромпродуктивність» на початок жовтня оприлюднив ціни на харчові продукти в Україні.