Фасування кефіру 2,5% жирності в поліетиленові пакети: оптимізація роботи оператора автомата

Філією «Київагропромпродуктивність» розроблено норми праці на процес «Фасування кефіру 2,5% жирності в поліетиленові пакети по 0,92 л на автоматі «Філпек-2500», прод. 1800 кг/год., які будуть внесені до науково-практичного видання «Методичні положення та норми витрат праці на виробництво молочних продуктів і морозива. Оновлені проекти норм». Про це повідомила директорка філії Олена РОСКОКОХА.
Дослідження проводилося за роботою оператора автомата для розливання молочної продукції у пакети та плівку 4 розр. Зміст роботи відповідного робітника включає:
- підготувати лінію до роботи: відкрити кран подачі води і пари для проведення внутрішньої промивки лінії, заправити маркувальний пристрій фарбою, а магазин лінії пакувальним папером, приєднати молокопровід, встановити робочий режим та відкрити кран подачі кефіру;
- спостерігати за технологічним процесом розливання і пакування кефіру, контролювати герметичність і вагу пакетів, чіткість маркування, вибраковувати неякісну продукцію;
- після закінчення роботи розібрати автомат, приєднати мийні труби для проведення промивки і дезінфекції лінії згідно з вимогами технології.
Раніше ми повідомляли, що Черкаською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» проведено дослідження на підприємстві СТОВ «АгроКо» Золотоніського району щодо роботи слюсаря-наладчика з екструдером Bronto E-1000.