Харчова та переробна промисловість 2023: нові наукові розробки НДІ «Украгропромпродуктивність»

Харчова та переробна промисловість 2023: нові наукові розробки НДІ «Украгропромпродуктивність»

Фахівці НДІ «Украгропромпродуктивність» продовжують розробляти нові норми та нормативи витрат праці на підприємствах трьох галузей – борошномельно-круп’яної, молочної та хлібопекарської. Про це зазначається на сайті Інституту.

У цілому за 2023 рік науковцями Інституту розроблено нові норми виробітку та часу, а також здійснено дослідження нормативів часу та чисельності. Як зазначає генеральний директор Володимир ІВЧЕНКО, нові напрацювання покращать роботу підприємств борошномельно-круп’яної, молочної та хлібопекарської галузей.

Отже, за звітній період на основі проведених досліджень розроблено 424 норми та нормативи витрат праці, у тому числі 94 норми виробітку, 100 норм часу та 230 нормативів часу та чисельності для:

Усі зазначені вище розробки впроваджено в науково-практичні видання, зокрема, це:

  1. Методичні положення та норми витрат праці на виробництво продуктів борошномельно-круп’яної промисловості.
  2. Методичні положення та норми витрат праці на виробництво молочних продуктів.
  3. Методичні положення та норми витрат праці на виробництво хліба і хлібобулочних виробів.

В Інституті наголошують, що в разі необхідності впровадження нових видів робіт, технологій, необхідної чисельності персоналу, технологічних карт та інших норм і нормативів праці на будь-яку техніку чи процеси, установа здатна надавати відповідні послуги та розробки для потреб юридичних осіб і ФОП будь-якої галузі економіки. Свої пропозиції можна надсилати на електронну пошту: ivchenko_vm@ukr.net

Раніше НДІ «Украгропромпродуктивність» інформувало про те, що завершилися роботи з розробки витрат палива та теплової енергії на опалення в зимовий період 2023/2024 для Бандурівської амбулаторії загальної практики – сімейної медицини Олександрійського району Кіровоградської області.