«М’ясо, риба, яйця»: тенденції цінової політики на 26 серпня 2025 року

«М’ясо, риба, яйця»: тенденції цінової політики на 26 серпня 2025 року

На ринку продукції тваринництва 26 серпня 2025 року порівняно з попередніми тижнями відбулося незначне зростання цін на яловичину, свинину з кісткою, сало, яйця курячі та незначне зниження цін на м’ясо курей, рибу. Про це повідомили фахівці НДІ «Украгропромпродуктивність», проаналізувавши роздрібні ціни 50 обласних і районних ринків України.

За їх даними ціни на продукти тваринництва у порівнянні з 12 серпня 2025 року змінилися незначно і мають такий вигляд:

Середня ціна яловичини (без кістки) зросла на 0,6 % – 286,62 грн/кг. Найвищі ціни простежуються в Кіровоградській, Полтавській та Вінницькій областях, а найнижчі – в Миколаївській, Рівненській і Херсонській областях.

На тазостегнову яловичу частину ціна зросла на 0,8 % чи до 217,45 грн/кг. Найвища вартість спостерігалася в Харківській, Закарпатській та Волинській областях. Тоді як найнижчими були ціни на Миколаївщині, Одещині та Рівненщині.

Ціна на свинину (без кістки) знизилася на 0,1% – 227,06 грн/кг. Найнижчу вартість продукту зафіксовано в Рівненській, Вінницькій та Миколаївській областях, найвищу – у Київській, Кіровоградській та Сумській областях.

Свинина з кісткою (відруби стегна) подорожчала на 0,5 % або ж до 188,67 грн/кг. Найнижчі ціни можна знайти на ринках Миколаївської, Львівської та Волинської областей, а найвищі – на Харківщині, місті Києві та Закарпатті.

Вартість свіжого сала зросла на 0,6 % (до 169,75 грн/кг). Найнижчі ціни на «український смаколик» можна знайти в Миколаївській, Закарпатській і Рівненській областях, а найвищі – в місті Києві, Чернігівській та Одеській областях.

Середня ціна на м’ясо курей (тушки середньої вгодованості) знизилася на 0,4% – 111,62 грн/кг. Найнижчі ціни на м’ясо курей спостерігалися у Львівській, Волинській та Херсонській областях, тоді як найвищі – в Харківській, Закарпатській і Чернігівській.

Ціни на курячі яйця І категорії зросли на 0,5% (до 54,09 грн/10 шт.). Місто Київ, Вінницька і Хмельницька області мають найнижчу ціну, а от у Харківській, Одеській, Рівненській областях ціна найбільша.

Ціна на курячі яйця ІІ категорії зросли на 0,5% (до 44,93 грн/10 шт.). Найнижча ціна у першій половині червня була в Кіровоградській, Львівській і Вінницькій областях, а найвища – в Харківській, Рівненській і Одеській областях.

Вартість живої риби знизилася. Так, на короп ціна знизилася на 1,0% (до 153,38 грн/кг). Дешевше за все його можна придбати в Кіровоградській, Київській і Вінницькій областях, тоді як у Харківській, Одеській і Рівненській областях ціна буде вже найвищою.

Раніше ми повідомляли, що філією «Полтавагропромпродуктивність» розроблено тимчасові змінні норми продуктивності та витрати палива на дискування ґрунту агрегатом New Holland Т8.390 + Rubin 10/600 KUA.