«М’ясо, риба, яйця»: тенденції цінової політики на 29 липня 2025 року

На ринку продукції тваринництва 29 липня 2025 року порівняно з попередніми тижнями відбулося зростання цін на свинину, сало, яйця курячі, незначне зростання цін на яловичину, рибу та незначне зниження цін на м’ясо курей.
Про це повідомили фахівці НДІ «Украгропромпродуктивність», проаналізувавши роздрібні ціни 50 обласних і районних ринків України.
За їх даними ціни на продукти тваринництва у порівнянні з 15 липня 2025 року змінилися незначно і мають такий вигляд:
1. Середня ціна яловичини (без кістки) зросла на 0,3 % – 281,96 грн/кг. Найвищі ціни простежуються в Черкаській, Київській та Харківській областях, а найнижчі – в Миколаївській, Рівненській і Хмельницькій областях.
На тазостегнову яловичу частину ціна зросла на 0,4 % чи до 211,30 грн/кг. Найвища вартість спостерігалася в Харківській, Закарпатській та Волинській областях. Тоді як найнижчими були ціни на Херсонщині, Миколаївщині та Вінниччині.
2. Ціна на свинину (без кістки) зросла на 2,4% – 220,44 грн/кг. Найнижчу вартість продукту зафіксовано в Вінницькій, Херсонській та Дніпропетровській областях, найвищу – у Черкаській, Чернігівській та Харківській областях.
Свинина з кісткою (відруби стегна) подорожчала на 2,5 % або ж до 184,69 грн/кг. Найнижчі ціни можна знайти на ринках Миколаївської, Херсонської та Львівської областей, а найвищі – на Харківщині, Чернігівщині та Київщині.
3. Вартість свіжого сала зросла на 4,1 % (до 162,93 грн/кг). Найнижчі ціни на «український смаколик» можна знайти в Миколаївській, Закарпатській і Рівненській областях, а найвищі – в Черкаській, Чернігівській та Київській областях.
4. Середня ціна на м’ясо курей (тушки середньої вгодованості) знизилася на 0,4% – 110,73 грн/кг. Найнижчі ціни на м’ясо курей спостерігалися у Львівській, Волинській та Рівненській областях, тоді як найвищі – в Харківській, Закарпатській і Черкаській.
5. Ціни на курячі яйця І категорії зросли на 2,8% (до 52,99 грн/10 шт.). Вінницька, Хмельницька області і місто Київ мають найнижчу ціну, а от у Харківській, Одеській, Рівненській областях ціна найбільша.
Ціна на курячі яйця ІІ категорії зросли на 1,7% (до 44,25 грн/10 шт.). Найнижча ціна у першій половині червня була в Кіровоградській, Черкаській і Львівській областях, а найвища – в Харківській, Одеській і Рівненській областях.
6. Вартість живої риби зросла. Так, на короп ціна зросла на 0,5% (до 150,74 грн/кг). Дешевше за все його можна придбати в Кіровоградській, Закарпатській і Київській областях, тоді як у Одеській, Харківській, і Рівненській областях ціна буде вже найвищою.