НДІ «Украгропромпродуктивність» допомагає оптимізувати додаткові кошти в харчовій промисловості

НДІ «Украгропромпродуктивність» допомагає оптимізувати додаткові кошти в харчовій промисловості

Фахівцями філії «Дніпроагропромпродуктивність» проводились дослідження з розробки норм часу та виробітку на виготовлення сирків «Суфле» з наповнювачем масою 36 г на лінії РАКМА продуктивністю 60 шт./хв. на підприємстві ТОВ «Ласунка», м. Дніпро. Про це повідомляється на сайті НДІ «Украгропромпродуктивність».

 Як зазначають представники ТОВ «Ласунка», встановлення нових обґрунтованих норм знизить трудомісткість виробництва вказаної вище продукції, що, у свою чергу, покращить умовний економічний ефект від їх впровадження на виробництві.

 Довідково: Глазурувальна лінія РАКМА, продуктивність – до 60 шт./хв.

Склад устаткування лінії:

a) дозатор GSL/1;

б) машина глазурувальна GSL/2;

в) охолоджувач GSL/3;

г) автомат загортання М6-ОЗБ.

За результатами дослідження було розраховано нову комплексну норму часу та виробітку, яка є на 5% нижче діючої на підприємстві. А отже, при її впровадженні у виробництво ТОВ «Ласунка» зможе вивільнити додаткові кошти та направити їх на виробничі потреби підприємства.

Раніше ми повідомляли, що НДІ «Украгропромпродуктивність» за 2023 рік фахівцями, зокрема, було охоплено 109 видів робіт у галузі рослинництва та 95 видів робіт в обслуговуючих галузях. Зокрема, було розраховано значну кількість норм і нормативів праці на сільськогосподарську техніку, послуги та різні види робіт у тваринництві, рослинництві та харчовій промисловості.