Норми часу та виробітку на виготовлення круасанів: розробки НДІ “Украгропромпродуктивність”

Норми часу та виробітку на виготовлення круасанів: розробки НДІ “Украгропромпродуктивність”

Філією НДІ “Чернівецькагропромпродуктивність” розроблено норми виробітку та часу на процес формування дрібноштучних виробів (круасанів) масою 0,06 кг на автоматі для виробництва круасанів Rondo Cromaster (країна виробник Швейцарія) в умовах АТ “Чернівецький хлібокомбінат” м. Чернівці. Про це повідомляє директорка філії Галина ПРИШКО.

Використання професійної установки Rondo Cromaster дає змогу виробляти смачні та якісні круасани з тістового полотна. Завдяки цій машині можна виготовити круасани (без начинки та з начинкою), з листкового і не листкового тіста, загалом до 3000 круасанів з кожного ряду на годину (макс. 24000 штук), рядами від двох до восьми в залежності від маси виробу. Увесь процес відбувається у два етапи: вирізаються трикутні заготовки, які потім розділяються і подаються правильною стороною та ідеально скручуються.

За результатами робіт розроблено норми часу і виробітку на виготовлення 1 тони продукції, які оптимізують витрати на виробництво продукції і будуть включені до науково-практичного видання “Методичні положення та норми витрат праці на виробництво хліба і хлібобулочних виробів”.

Раніше ми повідомляли, що філією «Закарпаттяагропромпродуктивність» в кінці липня 2025 р. було проведено дослідження роздрібних цін на двох продуктових ринках м. Ужгорода.