Оптимізація робіт з виробництва ниткоподібних макаронних виробів у поліпропіленові пакети: розробки НДІ «Украгропромпродуктивність»

Оптимізація робіт з виробництва ниткоподібних макаронних виробів у поліпропіленові пакети: розробки НДІ «Украгропромпродуктивність»

Філією «Полтавагропромпродуктивність» розроблено тимчасові норми праці на виробництво ниткоподібних макаронних виробів на напівавтоматичній лінії  АМВ-100 у поліпропіленові пакети по 1000 г, їх фасування машиною FILLING MACHINE F-999 і запаювання поліпропіленових пакетів запаювачем Continuous Band Sealer FRB-77011. Про це повідомляє директорка філії Ганна ІЛЬЇНА.

Спостереження здійснювалося за роботою апаратника 4-го розряду та підсобним робітником 3-го розряду. Основними видами робіт стали:

  1. Виробництво ниткоподібних макаронних виробів на напівавтоматичній лінії АМВ-100: Підготовка робочого місця та устаткування до роботи. Засипання борошна в приймальний бункер, спостерігання за технологічним процесом приготування тіста, регулювання подачі борошна та води у тістозмішувальне корито макаронного шнекового пресу, регулювання температурного режиму, розрівнювання ниткоподібних макаронних виробів на решітках для сушіння, переміщення їх у сушильну камеру, перемішування в процесі сушіння, регулювання температури та вологості в сушильній камері. Оформлення технологічних журналів, прибирання робочого місця, миття устаткування.

  1. Фасування макаронних виробів у поліпропіленові пакети по 1000 г: Підготовка робочого місця та устаткування до роботи. Перевірка ступеню вологості, охолодження макаронних виробів. Завантаження вручну в бункер фасувальної машини. Встановлення маси на електронному пульті, пробний пуск, вихід на робочий режим, забезпечення технологічного процесу фасування, контроль маси пакетів. Прибирання робочого місця.
  2. Запаювання поліпропіленових пакетів з ниткоподібними макаронними виробами: Підготовка робочого місця та устат-кування до роботи, встановлення дати на термодатері. Пробний пуск, вихід на робочий режим, забезпечення технологічного процесу запаювання, контроль якості запаювання. Переміщення у склад готової продукції. Прибирання робочого місця.

        Розроблені норми та нормативи праці будуть внесені до науково-практичного видання «Методичні положення та норми витрат праці для хлібопекарського виробництва».

Раніше ми повідомляли, що НДІ «Украгропромпродуктивність» поінформував про цінові тенденції на закупівлю великої рогатої худоби, свиней і молока в Україні та країнах ЄС.