Полтавська філія НДІ «Украгропромпродуктивність» долучилась до пілотної програми SIG

Як повідомляє Полтавська філія НДІ «Украгропромпродуктивність», 9 грудня цього року в аграрному університеті відбулася зустріч представників Полтавської ОВА, викладачів університету з фермерськими господарствами області. Захід було організовано проектом в Україні «Обговорення пілотних заходів зі створення ініціативних груп дрібних агровиробників (SIG) у Полтавській області». До зустрічі приєдналися також і науковці «Полтаваагропромпродуктивність».
Проєкт SIG презентували Рос БУЛЛ і Сергій ЗАМІДРА – експерти з розвитку сільських територій та інновацій для дрібних агровиробників проекту «Інституційна та політична реформа для дрібного сільського господарства (IPRSA2)».
Зазначимо, що SIG – це об’єднання дрібних фермерів, які спільно працюють над вирішенням проблем у виробництві та збуті сільськогосподарської продукції. Завдяки обміну досвідом, спільним проектам та залученню нових технологій, фермери можуть підвищити свою ефективність та конкурентоспроможність.
Як зазначають експерти, перевагами участі в проєкті є:
- проєкт IPRSA надає дрібним агровиробникам можливість отримати доступ до нових знань, технологій та фінансових ресурсів;
- завдяки інноваціям сільські громади стають більш самодостатніми та привабливими для молоді;
- якісна продукція, вирощена за сучасними технологіями, має більше шансів знайти свій ринок не тільки в Україні, але й за кордоном.
Основні принципи роботи SIG:
- фахівці громад допомагатимуть фермерам об’єднуватися в групи та розробляти спільні проекти;
- фермери зможуть впроваджувати нові технології у виробництво, зберігання та збут продукції;
- передбачається фінансова та консультаційна підтримка для учасників SIG.
Долучення Полтавської області до пілотної програми SIG – це важливий крок на шляху до модернізації сільського господарства регіону та підвищення добробуту сільських жителів.
Раніше ми повідомляли, що у НДІ «Украгропромпродуктивність» повідомили про роздрібні ціни на найбільш уживані продукти (різні види хліба, борошно, макаронні вироби, гречана, рисова та інші крупи, соняшникова рафінована олія та цукор).