Приготування тіста для хліба білого подового: нормування праці тісторобів

Приготування тіста для хліба білого подового: нормування праці тісторобів

Філією НДІ «Закарпаттяагропромпродуктивність» розроблено норми виробітку та часу на процес приготування тіста тістомісильною машиною MASZ (місткість діжі 120 л) при виробництві «Хліб БІЛИЙ подовий», масою 0,700 кг в умовах пекарні ТОВ «Святої Агати». Про це повідомляє директорка філії Юдіта КОВАЧ.

За результатами робіт розроблено норми часу та виробітку в розрахунку на 1 т продукції, які оптимізують витрати на процес приготування тіста і будуть включені до науково-практичного видання «Методичні положення та норми витрат праці в хлібопекарській промисловості».

Зазначимо, що нормування праці та відповідні спостереження відбувалися за процесом роботи Тістороба 4-го розряду. Основними видами робіт, що аналізувалися, були: одержання завдання, підготовка робочого місця та обладнання до роботи, просіювання борошна, підготовка основної та додаткової сировини, завантаження її у діжу, замішування тіста, спостереження та контроль процесу замішування тіста, відвезення діжки з тістом, прибирання робочого місця.

Раніше ми повідомляли, що в НДІ «Украгропромпродуктивність» відбулося чергове засідання робочої групи із розроблення проекту професійного стандарту «Рибовод».