Продуктові ринки Черкащини: тенденції цін початок травня 2025 року

Продуктові ринки Черкащини: тенденції цін початок травня 2025 року

Філією «Черкасиагропромпродуктивність» проведено дослідження динаміки цін основних продовольчих товарів на ринках Черкас станом на початок травня 2025 р. Про це повідомила директорка установи Оксана ГАЗІНА.

Аналізуючи цінову динаміку на ринках м. Черкаси, можна відмітити підвищення середніх цін на групу товарів у порівнянні з кінцем квітня 2025 р., а саме на:

Отже, найбільше подорожчали капуста, м’ясо курей і морква.

Що ж стосується падіння цін, то воно також мало місце за досліджуваний період. Йдеться про такі продукти як томати тепличні/польові (-5,73%), яйця курячі (птахофабрика) (-25,18%) та огірки тепличні/польові (-29,86%).

А такі продукти як батон; борошно пшеничне в/ґ; макаронні вироби; крупа гречана; пшоно; крупа манна; крупа вівсяна; цукор; картопля; цибуля ріпчаста; яблука; ковбаса варена першого сорту; ковбаса варена вищого сорту; молоко 2,5%; масло вершкове 72,5%; сметана жирністю 20% змін у ціні не зазнали.

Раніше ми повідомляли про те, що філією НДІ «Чернівецькагропромпродуктивність» розроблено норми виробітку та часу на процес приготування інгредієнтів (родзинок, волоських горіхів) при виготовленні кексів «Паска традиційна» масою 0,5 кг.