Продуктові ринки Черкащини: тенденції цін станом на 20 травня 2025 року

Філією «Черкасиагропромпродуктивність» проведено дослідження динаміки цін основних продовольчих товарів на ринках Черкас станом на 20 травня 2025 р. Про це повідомила директорка філії Оксана ГАЗІНА.
Аналізуючи цінову динаміку на ринках м. Черкаси, можна відмітити підвищення середніх цін на групу товарів у порівнянні з початком травня 2025 року, а саме:
- сметана жирністю 15% – +0,20%;
- сметана жирністю 20% – +0,30%;
- сир м’який жирністю 9% – +0,89%;
- молоко 2,5% – +0,96%;
- олія соняшникова – +1,03%;
- яловичина – +2,47%;
- яйця курячі (птахофабрика) – +3,67%;
- свинина без кістки – +3,73%;
- буряк – +4,20%;
- крупа гречана – +4,34%;
- хліб житньо-пшеничний – +4,95%;
- томати тепличні/польові – +8,21%;
- м’ясо курей (птахофабрика) – +9,51%;
- огірки тепличні/польові – +10,89%;
- морква – +14,67%;
- капуста білокачанна – +28,80%;
- яблука – +30,93%.
Отже, найбільше подорожчали яблука та капуста.
Що ж стосується падіння цін, то подешевшала лише картопля – на 3,92%.
А такі продукти як хліб з борошна пшеничного в/ґ; хліб з борошна пшеничного I г; батон; борошно пшеничне, в/ґ; макаронні вироби; рис; пшоно; крупа манна; крупа вівсяна; цукор; цибуля ріпчаста; яловичина без кістки; свинина; сало; ковбаса варена першого сорту; ковбаса варена вищого сорту; масло вершкове 72,5%; сир «російський» 50%; риба жива в ціні не підвищилися.
Раніше ми повідомляли, що ціни на молочні продукти станом на 06 травня 2025 року порівняно з попередніми тижнями майже не змінився, в межах незначних коливань.