Продуктові ринки Черкащини: тенденції цін станом на кінець липня 2025 року

Філією «Черкасиагропромпродуктивність» проведено дослідження динаміки цін основних продовольчих товарів на ринках міста Черкаси станом на 29 липня 2025 р. Про це повідомила директорка філії Оксана ГАЗІНА.
Аналізуючи цінову динаміку на ринках м. Черкаси, можна відмітити підвищення середніх цін на групу товарів у порівнянні з 15 липнем 2025 року, а саме:
- сало – 12,08%;
- свинина без кістки – 11,02%;
- свинина – 11,80%;
- яйця курячі (птахофабрика) – 10,07%;
- яйця курячі II кат – 7,72%;
- молоко 2,5% – 5,24%;
- яловичина – 4,15%;
- хліб житньо-пшеничний – 2,56%;
- ковбаса варена першого сорту – 2,47%;
- хліб з борошна пшеничного I г – 2,10%;
- масло вершкове 72,5% – 1,50%;
- сир «російський» 50% – 1,25%;
- ковбаса варена вищого сорту – 1,18%;
- сир м’який жирністю 9% – 1,15%;
- сметана жирністю 15% – 0,26%.
Отже, найбільше подорожчали сало, свинина та яйця курячі (птахофабрика).
Що стосується зменшення, то цього разу вартість знизилася на таки види продуктів як:
- огірки тепличні/польові – 20,33%
- буряк 2025 – 19,88%;
- томати тепличні/польові – 17,42%;
- морква 2025 – 14,78%;
- цукор – 12,95%;
- цибуля ріпчаста – 11,79%;
- картопля 2025 – 11,79%;
- капуста білокачанна 2025 – 4,65%.
Найбільше з усіх продуктів впала ціна на огірки тепличні/польові, буряк 2025 року та томати тепличні/польові.
Такі продукти як хліб з борошна пшеничного в/ґ, батон, борошно пшеничне в/ґ, макаронні вироби, крупа гречана, рис, пшоно, крупа манна, крупа вівсяна, олія соняшникова, яловичина без кістки, м’ясо курей (птахофабрика), сметана жирністю 20% залишилися без цінових змін.
Раніше ми повідомляли, що НДІ «Украгропромпродуктивність» оприлюднив тенденції цінової політики на молочну продукцію на 15 липня 2025 року.