ProStorExpo провів виставку «Переробка та зберігання сільськогосподарської продукції, продуктів харчування, напоїв»

ProStorExpo провів виставку «Переробка та зберігання сільськогосподарської продукції, продуктів харчування, напоїв»

11-12 вересня 2024 року на ВДНХ (м. Київ) відбулась виставка «Переробка та зберігання сільськогосподарської продукції, продуктів харчування, напоїв». Науковці НДІ «Украгропромпродуктивінсть» А.Л Солошонок, І.М. Мирошник, О.С. Зірнзак, К.В. Авраменко відвідали вищезазначену виставку та взяли участь у Міжнародній конференції «Інновації у Харчовій та Агро промисловості: Зростання, Ефективність, Цифрова Трансформація».

Науковці ознайомились з технологіями охолодження та вентиляції сільськогосподарської продукції, інноваційними підходами до переробки продуктів харчування, у т.ч. лінії виробництва напоїв, енергозберігаючі та ефективні технології та інновації в сільському господарстві та переробці, а також впровадження сучасних технологій і практик для підвищення продуктивності виробництва.

Під час конференції науковці Інституту заслухали доповідь Степана КАПШУКА, генерального директора Асоціації «Укроліяпром», яку було присвячено темі «Виживання та робота в олійній жировій галузі, яка була спричинена війною. Шляхи виходу з кризи».

Також, заслухали виступи з тематики: «Енергетична незалежність виробничого підприємства, паливо до технології та елекрогенерації», доповідачем якої був директор ТОВ «ТЕФФ» Юрій ФАРЕНЮК. Він розповів про впровадження у промислових умовах техніки та технології виробництва ферментованих напоїв на основі чайного грибу типу Комбуча.

Науковці НДІ «Украгропромпродуктивінсть» обмінялися думками щодо розвитку сільського господарства в умовах воєнного стану з учасниками виставки, а також заклали на майбутнє шляхи співпраці з науковими установами сфери АПК.

Раніше ми повідомляли про новітні технології в рослинництві та обслуговуючих галузях, які було створено науковцями НДІ «Украгропромпродуктивність» у 2023 році.