Роздрібні ціни на продуктових ринках Чернігова станом на початок листопада 2024 року
Чернігівською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 05 листопада 2024 року проведено дослідження щодо роздрібних цін на 38 видів продуктів харчування на 2-х ринках м. Чернігова. Про це повідомила директорка філії Людмила БРАТИЦЯ.
Результати досліджень цін свідчать, що у порівнянні з цінами за 22 жовтня 2024 року на ринках Чернігова спостерігалося зростання вартості майже на весь асортимент продукції. Без змін залишились середні ціни на хліб з борошна пшеничного в/г і 1/г, хліб житньо-пшеничний, батон, манну крупу, буряк, сало та ковбасу варену 1 гат.
Збільшилися ціни на борошно пшеничне в/г (5,5%), крупи та макаронні вироби (0,9-6,3%), м’ясопродукти (0,7-2,4%), молокопродукти (0,7-3,7%), олію рафіновану соняшникову (7,1%), картоплю (8,8%), моркву (14,7%), томати та моркву (14,6%), а також огірки (27,8%). Найбільше подорожчали яйця курячі І та ІІ категорії (43,3-43,5%).
Зниження ціни спостерігалось тільки на цукор (-1,7%), капусту (-1,0%), цибулю (-7,8%) та рибу живу (-11,1%).
Сукупна вартість набору основних овочів: картоплі, капусти, моркви, буряку, цибулі зросла на 3,5% і становить 134,38 грн. Ціни на картоплю зросли на 2,23 грн (+8,8), морква подорожчала на 8,34 грн (+14,6%) (ціни на моркву коливались від 24 до 30 грн/кг. Вартість буряка не змінилась, ціни коливались від 20 до 30 грн/кг. Подешевшала цибуля ріпчаста на 2,10 грн (-7,8%) та капуста на 0,30 грн (-1,0%).
Раніше ми писали про те, що НДІ «Украгропромпродуктивність» підписано Договір про співробітництво та організацію взаємовідносин із СТОВ імені Шевченка.