У Чернівцях розробили нові норми для виробництва тостового хліба
У Чернівцях фахівці визначили нові виробничі стандарти для оптимізації процесу нарізання та пакування хліба. Дослідження проводились на базі АТ «Чернівецький хлібокомбінат».
Науковці філії НДІ «Чернівецькагропромпродуктивність» вивчили процес роботи автоматичної хліборізальної машини Slice-Up Lux та пакувальної машини Clips-Up Lite. Об’єктом дослідження став пшеничний формовий хліб «Тостовий» масою 0,55 кг.
За результатами робіт були розроблені нові норми часу та виробітку на виготовлення однієї тонни продукції. Ці нормативи покликані оптимізувати витрати на виробництво.
Розроблені норми часу і виробітку на виготовлення 1 т продукції оптимізують витрати на виробництво продукції.
Нові стандарти будуть включені до науково-практичного видання «Методичні положення та норми витрат праці на виробництво хліба і хлібобулочних виробів».
Зазначена у дослідженні промислова хліборізка Slice-UP LUX є автоматичною машиною безперервного типу з конвеєром, здатною обробляти до 1200 одиниць за годину.

