Виробництво морозива ескімо в шоколадній глазурі: розроблено норми праці

Філією «Київагропромпродуктивність» розроблено норми праці на виробництво морозива ескімо в шоколадній глазурі, які будуть внесені до науково-практичного видання «Методичні положення та норми витрат праці на виробництво молочних продуктів і морозива. Оновлені проекти норм». Про це повідомила директорка філії Олена РОСКОКОХА.
Як зазначила фахівчиня виготовлення морозива здійснюється на ескімогенераторі та фасувальному автоматі Л5ОЕК, продуктивністю 500 кг/год. Роботу виконували оператор лінії виробництва морозива 4 розр., укладальник-пакувальник 2 розр. і слюсар з налагодження. Основними видами робіт, які досліджувалися, стали:
- підготовка обладнання до роботи;
- забезпечення нормального режиму фризерування суміші;
- глазурування порцій;
- фризерування і подавання морозива на фризерний автомат;
- заливанням форм;
- подача ескімо на фасувальний автомат;
- перевірка і регулювання ваги порцій;
- усунення дрібних несправностей в роботі фасувального автомату.
Раніше ми повідомляли, що філією «Чернівецькагропромпродуктивність» розроблено норми виробітку та часу на процес фасування виробів макаронних «Ріжки кручені» в полімерні пакети вагою по 2,5 кг на фасувально-пакувальному автоматі АФ-50(10)-В (продуктивність до 30 упаковок за 1хвилину) в умовах ТзОВ «Букпак».