Ціни на продуктові товари на ринках Полтави станом на початок квітня 2025 року

Полтавською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 08 квітня 2025 року проведено моніторинг роздрібних цін на ринках «Центральний ринок» і «Ринок Станіславський» м. Полтава на продукти харчування. Про це повідомила директорка філії «Полтавагропромпроодуктивність» Ганна ІЛЬЇНА.
У результаті порівняння вартості харчових продуктів з кінцем березня 2025 року було відстежено таку цінову динаміку:
Залишилися без змін такі найменування продуктів як хліб з борошна пшеничного в/ґ, хліб з борошна пшеничного I г, хліб житньо-пшеничний, батон, макаронні вироби, крупа гречана, рис, пшоно, крупа манна, крупа вівсяна, олія соняшникова, цукор, картопля, морква, буряк, цибуля ріпчаста, томати тепличні/польові, яблука, свинина, сало, ковбаса варена першого сорту, ковбаса варена вищого сорту, молоко 2,5%, сир «російський» 50%, сир м’який жирністю 9%, сметана жирністю 15%, сметана жирністю 20% та риба жива.
Незначне здороження відбулося на сім видів продуктів. Так, у порівнянні з попереднім періодом дорожчали яйця курячі (+8,53%), свинина без кістки (+2,91%), яловичина без кістки (+1,98%), капуста білокачанна (+1,87%), борошно пшеничне в/ґ (+1,23%), м’ясо курей (+0,97%) та огірки тепличні/польові (+0,11%).
Єдиним продуктом, що мав тенденцію до незначного зменшення своєї вартості, стало масло вершкове 72,5%. Воно подешевшало на 0,40 грн.
Отже, незважаючи на незначні коливання цін на продукти загалом ринок залишається стабільним.
Раніше ми повідомляли, що філією НДІ «Чернівецькагропромпродуктивність» розроблено норми часу на технічне обслуговування техніки при зніманні зі зберігання борони дискової легкої причіпної БДЛП-8.