Ціни на продуктових ринках Чернігова (початок квітня 2025)

Чернігівською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 8 квітня 2025 року проведено дослідження цін на продукти харчування на 2-х ринках м. Чернігова – «Центральний» та «Полісся». Про це повідомила Директорка філії «Чернігівагропромпродуктивність» Людмила БРАТИЦЯ.
Результати досліджень свідчать, що на початок квітня місяця (8 квітня 2025 р.) порівняно до цінами 25 березня 2025 р. на ринках Чернігова підвищились ціни на: хліб житньо-пшеничний (+0,7%) до 39,04 грн/кг; макаронні вироби (+2,5%) до 34,54 грн/кг; крупу гречану (+1,3%) до 34,44 грн/кг; рис (+0,5%) до 56,96 грн/кг; цукор (+2,2%) до 31,83 грн/кг; цибулю (+2,7%) до 26,46 грн/кг; яблука (+3,4%) до 40,12 грн/кг; яловичину б/к (+3,1%) до 252,36 грн/кг; яловичину (+1,5%) до 177,48 грн/кг; свинину б/к (+0,8%) до 194,42 грн/кг; свинину (+5,3%) до 163,62 грн/кг; сало (+3,0%) до 161,99 грн/кг; м’ясо курей (птахофабрика) (+3,8%) до 101,98 грн/кг; сир твердий 50% (+2,7%) до 329,09 грн/кг; молоко (+0,6%) до 44,80 грн/кг.
Зниження середніх цін спостерігалось на: картоплю – (-10,6%) до 26,19 грн/кг; капусту – (-1,0%) до 46,20 грн/кг; моркву – (-1,8%) до 38,53 грн/кг; томати – (-3,9%) до 118,95 грн/кг; огірки – (-4,3%) до 134,62 грн/кг; яйця курячі 1 кат. – (-3,9%) до 55,98 грн/ за 1 дес.
Без змін залишились середні ціни на хліб з борошна пшеничного в/г, хліб з борошна пшеничного 1/г, батон, борошно пшеничне в/г, крупу вівсяну та манну, пшоно, олію рафіновану соняшникову, буряк, ковбасу варену 1/г та в/г, масло вершкове 72,5%, сир м’який жирністю 9%; сметану жирністю 15% та жирністю 20%.
Сукупна вартість овочів для борщового набору (картопля, капуста, морква, буряк, цибуля) на початок квітня зменшилась на 3,6 грн або 2,1% і становить 166,36 грн.
Раніше ми повідомляли, що Полтавською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 08 квітня 2025 року проведено моніторинг роздрібних цін на ринках м. Полтава на продукти харчування.