Ціни на продуктових ринках Львова (станом на 23 вересня 2025 року)

Львівською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 23 вересня 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Львів. Про це повідомляє директор філії Олексій ІВАННІКОВ.
Результати свідчать, що на кінець вересня порівняно із цінами на 09.09.2025 на ринках міста Львів підвищилась вартість продуктів харчування на:
- огірки тепличні/польові – 4,88%;
- цукор – 4,10%;
- рис – 2,52%;
- рибу живу – 2,38%;
- крупу гречану – 1,74%;
- яйця курячі II кат. – 1,61%;
- м’ясо курей (птахофабрика) – 0,93%;
- олію соняшникову – 0,70%;
- молоко 2,5% – 0,50%.
Найбільше ціни зросли на огірки тепличні/польові та цукор.
Що стосується зниження цін, то станом на кінець вересня вартість зменшилася на:
- капусту білокачанну врожаю 2025 року – 24,12%;
- моркву врожаю 2025 року – 11,72%;
- томати тепличні/польові – 11,00%;
- цибулю ріпчасту – 7,27%;
- яблука – 6,60%;
- буряк врожаю 2025 року – 3,25%.
Найбільше зменшилися ціни на капусту білокачанну врожаю 2025 року.
Незмінна вартість продуктів харчування залишається на такі види як хліб з борошна пшеничного в/ґ, хліб з борошна пшеничного I г., хліб житньо-пшеничний, батон, борошно пшеничне в/ґ, макаронні вироби, пшоно, крупа манна, крупа вівсяна, картопля врожаю 2025 року, яловичина, яловичина без кістки, свинина, свинина без кістки, сало, ковбаса варена першого сорту, ковбаса варена вищого сорту, яйця курячі (птахофабрика), масло вершкове 72,5%, сир «російський» 50%, сир м’який жирністю 9% , сметана жирністю 15% та сметана жирністю 20%.
Раніше ми повідомляли, що Миколаївською філією НДІ «Украгропромпродуктивність» 23 вересня 2025 року проведено дослідження динаміки цін на продукти харчування міста Миколаїв.