«М’ясо, риба, яйця»: тенденції цінової політики на 8 жовтня 2024 року

«М’ясо, риба, яйця»: тенденції цінової політики на 8 жовтня 2024 року

       На ринку продукції тваринництва 8 жовтня 2024 року порівняно з попередніми тижнями відбулося незначне зростання цін на яловичину, свинину, сало, ковбасу, м’ясо курей, рибу та яйця курячі.

       Про це повідомили фахівці НДІ «Украгропромпродуктивність», проаналізувавши роздрібні ціни 48 обласних і районних ринків України.

За їх даними ціни на продукти тваринництва у порівнянні з 24 вересня 2024 року змінилися незначно, і мають такий вигляд:

       Середня ціна яловичини (без кістки) зросла на 0,3% 232,80 грн/кг. Найвищі ціни простежуються в Кіровоградській, Закарпатській та Черкаській областях, а найнижчі – в Чернігівській, Миколаївській і Волинській областях.

На тазостегнову яловичу частину ціна зросла на 0,4% чи до 175,78 грн/кг. Найвища вартість спостерігалася в Закарпатській області, місті Києві, і Херсонській області Тоді як найнижчими були ціни на Волині, Миколаївщині та Чернігівщині.

       Ціна на свинину (без кістки) не змінилася – 174,48 грн/кг. Найнижчу вартість продукту зафіксовано в Житомирській, Тернопільській і Полтавській областях, найвищу – в Херсонській, Волинській і Харківській областях.

       Свинина з кісткою (відруби стегна) подорожчала на 0,4% або ж до 157,82 грн/кг. Найнижчі ціни можна знайти на ринках Тернопільської, Полтавської, Черкаської та областей, а найвищі – на Херсонщині, Харківщині та Закарпатті.

       Вартість свіжого сала зросла на 2,1% (до 148,82 грн/кг). Найнижчі ціни на «український смаколик» можна знайти в Миколаївській, Закарпатській і Одеській областях, а найвищі – в Харківській області, місті Києві та Херсонській області.

       Середня ціна на м’ясо курей (тушки середньої вгодованості) зросла на 0,6% – 90,79 грн/кг. Найнижчі ціни на м’ясо курей спостерігалися у Волинській, Полтавській та Вінницькій областях, тоді як найвищі – в Харківській, Черкаській і Кіровоградській.

       Ціни на курячі яйця І категорії зросли на 5,8% (до 40,78 грн/10 шт.). Дніпропетровська, Харківська, Черкаська області мають найнижчу ціну, а от у Одеській, Житомирській і Рівненській областях ціна найбільша.

       Ціна на курячі яйця ІІ категорії зросла на 5,3% (до 31,57 грн/10 шт.). Найнижча ціна у другій половині липня була в Кіровоградській, Полтавській, Черкаській областях, а найвища – в Одеській, Рівненській і Волинській.

       Вартість живої риби незначно зросла. Так, на короп ціна зросла на 1,0% (до 131,83 грн/кг). Дешевше за все його можна придбати в Кіровоградській, Волинській і Тернопільській областях, тоді як у Харківській, Рівненській і Полтавській, областях ціна буде вже найвищою.

        Середня ціна ковбаси вареної І сорту зросла на 0,3% 137,99 грн/кг. Найвищі ціни простежуються в Херсонській області, місті Києві та Вінницькій області, а найнижчі – в  Рівненській і Миколаївській, Волинській областях.

       Ціна на ковбасу варену вищого сорту зросла на 0,2 %і склала у середньому 192,19 грн/кг. Найнижчу вартість продукту зафіксовано в Рівненській, Закарпатській і Одеській областях, найвищу – Херсонській, Полтавській, Київській областях.

         У свою чергу, нагадаємо, що «Украгропромпродуктивність» повідомило про ціни на різні види  хліба, борошна, макаронні вироби, гречану, рисову та інші крупи, а також на соняшникову рафіновану олію та цукор.