«М’ясо, риба, яйця»: тенденції цінової політики на 21 січня 2025 року

На ринку продукції тваринництва 21 січня 2025 року порівняно з попередніми тижнями відбулося незначне зростання цін на яловичину, м’ясо курей, ковбасу та незначне зниження цін на свинину, рибу, яйця курячі, сало.
Про це повідомили фахівці НДІ «Украгропромпродуктивність», проаналізувавши роздрібні ціни 48 обласних і районних ринків України.
За їх даними ціни на продукти тваринництва у порівнянні з 7 січня 2025 року змінилися незначно і мають такий вигляд:
Середня ціна яловичини (без кістки) зросла на 0,6% – 256,15 грн/кг. Найвищі ціни простежуються в Кіровоградській, Черкаській та Закарпатській областях, а найнижчі – в Одеській, Чернігівській і Дніпропетровській і областях.
На тазостегнову яловичу частину ціна зросла на 0,8% чи до 188,57 грн/кг. Найвища вартість спостерігалася в Закарпатській, Волинській та Харківській областях. Тоді як найнижчими були ціни на Одещині, Чернігівщині, Київщині.
Ціна на свинину (без кістки) знизилася на 0,3% – 179,00 грн/кг. Найнижчу вартість продукту зафіксовано в Одеській області, місті Києві та Миколаївській області, найвищу – у Харківській, Волинській і Київській областях.
Свинина з кісткою (відруби стегна) подорожчала на 0,4% або ж до 159,49 грн/кг. Найнижчі ціни можна знайти на ринках та Волинської, Одеської та Миколаївської областей, а найвищі – на Харківщині, Київщині та Закарпатті.
Вартість свіжого сала знизилася на 1,6% (до 151,65 грн/кг). Найнижчі ціни на «український смаколик» можна знайти в Одеській, Рівненській і Миколаївській і областях, а найвищі – в Харківській області, місті Києві та Херсонській області.
Середня ціна на м’ясо курей (тушки середньої вгодованості) зросла на 0,5% – 93,73 грн/кг. Найнижчі ціни на м’ясо курей спостерігалися у Волинській, Полтавській та Миколаївській областях, тоді як найвищі – в Харківській, Черкаській і Сумській.
Ціни на курячі яйця І категорії знизилася на 5,9% (до 50,36 грн/10 шт.). Черкаська, Чернігівська і Сумська області мають найнижчу ціну, а от у Рівненській Дніпропетровській і Чернівецькій областях ціна найбільша.
Ціна на курячі яйця ІІ категорії знизилася на 6,2% (до 43,44 грн/10 шт.). Найнижча ціна у другій половині липня була в Полтавській, Сумській і Кіровоградській, областях, а найвища – в Рівненській, Херсонській і Дніпропетровській, областях.
Вартість живої риби знизилася. Так, на короп ціна знизилася на 0,9% (до 137,06 грн/кг). Дешевше за все його можна придбати в Кіровоградській, Миколаївській і Тернопільській областях, тоді як у Рівненській, Харківській і Сумській областях ціна буде вже найвищою.
Середня ціна ковбаси вареної І сорту зросла на 0,2% – 143,42 грн/кг. Найвищі ціни простежуються в місті Києві, Вінницькій та Херсонській областях, а найнижчі – в Миколаївській, Одеській і Волинській, областях.
Ціна на ковбасу варену вищого сорту зросла на 0,2% – і склала у середньому 202,68 грн/кг. Найнижчу вартість продукту зафіксовано в Одеській, Волинській і Вінницькій областях, найвищу – Херсонській, Полтавській областях і місті Києві.
У свою чергу, нагадаємо, що «Украгропромпродуктивність» повідомило про ціни на різні види хліба, борошна, макаронні вироби, гречану, рисову та інші крупи, а також на соняшникову рафіновану олію та цукор.