Продуктові ринки Черкащини: тенденції цін кінця квітня 2025 року

Філією «Черкасиагропромпродуктивність» проведено дослідження динаміки цін основних продовольчих товарів на ринках Черкас станом на кінець квітня 2025 р. Про це повідомила директорка установи Оксана ГАЗІНА.
Аналізуючи цінову динаміку на ринках м. Черкаси, можна відмітити підвищення середніх цін на групу товарів у порівнянні з початком квітня 2025 р., а саме на:
- буряк – 14,01%;
- морква – 13,39%;
- рис – 4,92%;
- капуста білокачанна – 4,88%;
- хліб з борошна пшеничного в/ґ – 2,97%;
- яблука – 2,65%;
- сир м’який жирністю 9% – 0,76%.
Отже, найбільше подорожчали буряк і морква.
Що ж стосується падіння цін, то воно також мало місце за досліджуваний період. Йдеться про такі продукти як огірки (-53,91%), томати (-32,12%) та курячі яйця (-3,81%).
А такі продукти як хліб з борошна пшеничного I г; хліб житньо-пшеничний; батон; борошно пшеничне в/ґ; макаронні вироби; крупа гречана; пшоно; крупа манна; крупа вівсяна; олія соняшникова; цукор; картопля; цибуля ріпчаста; ковбаса варена першого сорту; ковбаса варена вищого сорту; м’ясо курей (птахофабрика); молоко 2,5%; масло вершкове 72,5%; сир «російський» 50%; сметана жирністю 15%; сметана жирністю 20% змін у ціні не зазнали.
Раніше ми повідомляли про те, що розраховано норми на виробництво сиру плавленого «Янтарь».