«М’ясо, риба, яйця»: тенденції цінової політики на 25 березня 2025 року

На ринку продукції тваринництва 25 березня 2025 року порівняно з попередніми тижнями відбулося незначне зростання цін на яловичину, свинину, сало, яйця курячі. рибу, ковбасу та незначне зниження цін на м’ясо курей,
Про це повідомили фахівці НДІ «Украгропромпродуктивність», проаналізувавши роздрібні ціни 48 обласних і районних ринків України.
За їх даними ціни на продукти тваринництва у порівнянні з 11 березня 2025 року змінилися незначно і мають такий вигляд:
Середня ціна яловичини (без кістки) зросла на 0,5% – 264,32 грн/кг. Найвищі ціни простежуються в Кіровоградській області, місті Києві та Сумській області, а найнижчі – в Чернігівській, Хмельницькій і Харківській областях.
На тазостегнову яловичу частину ціна зросла на 1,6% чи до 195,71 грн/кг. Найвища вартість спостерігалася в Закарпатській, Волинській та Львівській областях. Тоді як найнижчими були ціни на Чернігівщині, Київщині, Рівненщині.
Ціна на свинину (без кістки) зросла на 1,2% – 181,19 грн/кг. Найнижчу вартість продукту зафіксовано в Черкаській, Полтавській та Хмельницькій областях, найвищу – у Волинській, Харківській і Київській областях.
Свинина з кісткою (відруби стегна) подорожчала на 0,2% або ж до 158,57 грн/кг. Найнижчі ціни можна знайти на ринках Львівської, Миколаївської та Волинської областей, а найвищі – на Харківщині, Київщині та Рівненщині.
Вартість свіжого сала зросла на 0,7% (до 147,50 грн/кг). Найнижчі ціни на «український смаколик» можна знайти в Миколаївській, Київській і Рівненській областях, а найвищі – в місті Києві, Харківській та Херсонській областях.
Середня ціна на м’ясо курей (тушки середньої вгодованості) знизилася на 0,1% – 94,15 грн/кг. Найнижчі ціни на м’ясо курей спостерігалися у Львівській, Волинській та Київській областях, тоді як найвищі – в Харківській, Закарпатській і Черкаській.
Ціни на курячі яйця І категорії зросла на 0,9% (до 47,76 грн/10 шт.). Київська, Харківська і Вінницька області мають найнижчу ціну, а от у Рівненській, Одеській, Волинській областях ціна найбільша.
Ціна на курячі яйця ІІ категорії знизилася на 3,7% (до 41,84 грн/10 шт.). Найнижча ціна у другій половині липня була в Кіровоградській, Миколаївській і Харківській областях, а найвища – в Рівненській, Закарпатській і Одеській областях.
Вартість живої риби зросла. Так, на короп ціна зросла на 0,5% (до 139,00 грн/кг). Дешевше за все його можна придбати в Кіровоградській, Тернопільській і Миколаївській областях, тоді як у Рівненській, Харківській і Сумській областях ціна буде вже найвищою.
Середня ціна ковбаси вареної І сорту зросла на 0,6% – 144,93 грн/кг. Найвищі ціни простежуються в місті Києві, Вінницькій та Херсонській областях, а найнижчі – в Одеській, Волинській і Миколаївській областях.
Ціна на ковбасу варену вищого сорту зросла на 0,1% – і склала у середньому 203,79 грн/кг. Найнижчу вартість продукту зафіксовано в Одеській, Львівській і Вінницькій областях, найвищу – Херсонській, Полтавській і Київській областях.
У свою чергу, нагадаємо, що «Украгропромпродуктивність» повідомило про ціни на різні види хліба, борошна, макаронні вироби, гречану, рисову та інші крупи, а також на соняшникову рафіновану олію та цукор.