«М’ясо, риба, яйця»: тенденції цінової політики на 19 листопада 2024 року

«М’ясо, риба, яйця»: тенденції цінової політики на 19 листопада 2024 року

      На ринку продукції тваринництва 19 листопада 2024 року порівняно з попередніми тижнями відбулося зростання цін на яйця курячі, незначне зростання цін на яловичину, свинину, сало, ковбасу, м’ясо курей та незначне зниження цін на рибу.

      Про це повідомили фахівці НДІ «Украгропромпродуктивність», проаналізувавши роздрібні ціни 48 обласних і районних ринків України.

За їх даними ціни на продукти тваринництва у порівнянні з 5 листопада 2024 року змінилися незначно, крім сезонного зростання цін на яйця курячі і мають такий вигляд:

         Середня ціна яловичини (без кістки) зросла на 0,6% 247,39 грн/кг. Найвищі ціни простежуються в Кіровоградській, Закарпатській та Волинській областях, а найнижчі – в Чернігівській, Миколаївській і Вінницькій областях.

На тазостегнову яловичу частину ціна зросла на 1,2% чи до 183,40 грн/кг. Найвища вартість спостерігалася в Закарпатській, Волинській та Харківській областях. Тоді як найнижчими були ціни на Чернігівщині, Рівненщині, Одещині.

         Ціна на свинину (без кістки) зросла на 0,4% – 173,88 грн/кг. Найнижчу вартість продукту зафіксовано в Житомирській, Одеській, Тернопільській областях, найвищу – у Харківській, Волинській і Закарпатській областях.

        Свинина з кісткою (відруби стегна) подорожчала на 0,2% або ж до 157,89 грн/кг. Найнижчі ціни можна знайти на ринках Полтавської, Волинської та Одеської областей, а найвищі – на Харківщині, Закарпатті та Київщині.

         Вартість свіжого сала зросла на 0,2% (до 153,09 грн/кг). Найнижчі ціни на «український смаколик» можна знайти в Житомирській, Одеській і Миколаївській областях, а найвищі – в місті Києві, Харківській та Херсонській областях.

         Середня ціна на м’ясо курей (тушки середньої вгодованості) зросла на 0,7% – 92,58 грн/кг. Найнижчі ціни на м’ясо курей спостерігалися у Волинській, Полтавській та Київській областях, тоді як найвищі – в Харківській, Черкаській і Чернігівській.

         Ціни на курячі яйця І категорії зросли на 11,9% (до 62,64 грн/10 шт.). Дніпропетровська і Хмельницька області мають найнижчу ціну, а от у Волинській, Житомирській і Одеській областях ціна найбільша.

         Ціна на курячі яйця ІІ категорії зросла на 11,6% (до 51,60 грн/10 шт.). Найнижча ціна у другій половині липня була в Кіровоградській, Дніпропетровській і Хмельницькій областях, а найвища – в Волинській, Херсонській і Рівненській областях.

        Вартість живої риби знизилася. Так, на короп ціна знизилася на 2,1% (до 132,94 грн/кг). Дешевше за все його можна придбати в Кіровоградській, Чернігівській і Одеській областях, тоді як у Харківській, Рівненській та Полтавській областях ціна буде вже найвищою.

         Середня ціна ковбаси вареної І сорту зросла на 0,7% 142,44 грн/кг. Найвищі ціни простежуються в місті Києві, Вінницькій та Херсонській області, області, а найнижчі – в  Рівненській, Миколаївській і Одеській областях.

         Ціна на ковбасу варену вищого сорту зросла на 0,4%і склала у середньому 198,74 грн/кг. Найнижчу вартість продукту зафіксовано в Одеській, Рівненській і Закарпатській областях, найвищу – Херсонській, Полтавській областях і в місті Києві.

            У свою чергу, нагадаємо, що «Украгропромпродуктивність» повідомило про ціни на різні види  хліба, борошна, макаронні вироби, гречану, рисову та інші крупи, а також на соняшникову рафіновану олію та цукор.